Galleri Gl. Lejre

Galleri Gl. Lejre
Orehøjvej 1A
4320 Lejre

Galleriet er lukket

Kontakt: [email protected]

 

Galleri Gl. Lejre er blandt Danmarks førende gallerier og medlem af Dansk Galleri Sammenslutning. Siden åbningen i 1988 har Galleri Gl. Lejre udstillet moderne dansk og international kunst - altid i tæt samarbejde med kunstnerne selv. I dag har galleriet en udsøgt stab af anerkendte kunstnere tilknyttet og har omkring 4 udstillinger om året.


”Der er gallerier og så er der gallerier - blandt de gode, med en selvstændig og sikker profil, er Galleri Gl. Lejre uden for Roskilde. Galleriet, der drives af Dorte Philipsen, har såvel gode danske kunstnere som udenlandske ditto på programmet. Besøg galleriet, der i øvrigt ligger så smukt 'derude på landet'.” - Ole Lindbo, tidligere redaktør af Magasinet KUNST


Galleriet skal opleves som et fristed, hvor der skabes opmærksomhed omkring sammenhængen mellem kunst og den verden vi lever i, og mellem kunst og menneskelig forståelse. Udstillingerne og arrangementet er lavet ud fra en ide om, at kunstens rolle er, at bevæge, fornøje, trøste, udfordre og vise nye veje.

Galleri Gl. Lejre er placeret i helt unikke omgivelser ca. ½ times kørsel fra København – både i bil og med offentlig transport. Galleriet ligger i en nybygget ejendom med åbne og fleksible udstillingslokaler med højt til loftet og smukt lysindfald, hvor der er adgang til en frodig og atmosfærisk have. Galleriejer Dorte Philipsen tager sig også af udsmykningsopgaver og giver konsulentbistand til såvel erhvervslivet som til private.


”Naturens nærhed skaber en fornem scene for galleriet, kunsten og menneskene bag.  Her holder vi af at komme - fordi jyske Dorte formår at tiltrække kunstnere, unge såvel som etablerede, der stimulerer vores fantasi, æstetiske nydelse og tanker om livet. Galleriet er med denne placering en modpol til storbyens gallerier og med sin naturscene får kunsten nye perspektiver.” – Besøgende i galleriet, trykt i 25 års jubilæumskataloget 2013

Andre oplevelser i området