Galleri Gl. Lejre

Ingrid Bugge (1968) er kunstnerisk fotograf. Menneskekroppen, bevægelsen, fortællingen, det inderlige og det ærlige, er områderne, som Ingrid Bugge bevæger sig inden for i sine kunstneriske fotografier. Med et kamera indsamler hun motivverdener og teksturer, hvorudfra hun sammensætter sit billedunivers. I arbejdet med fotografierne skaber hun sin egen fortolkning igennem fotografiske collager, og arbejder med farvetoner og leger med teksturerne.

Hun har igennem det seneste år fået meget omtale i aviser og kunstmagasiner for sit kunstprojekt "Ballettens indre rum" 2012-2013. Selv siger kunstneren om sine værker:

"Min billedarkitektur er inspireret af de klassiske kunstmaleres arbejde med baggrund, mellemgrund og hovedmotiv. Jeg er betaget af deres håndtering af lys, mørke og deres passion for det fortættede udtryk. Derfor bruger jeg kontrasternes dramatik når jeg maler former og fortælling frem i mine billeder."

Kameliadamen, 80x107cm.
Kameliadamen, 140x140cm.
The Unsung, 80x62cm.
Symfoni i tre satser, 2015

Mere om Ingrid bugge

Udstillinger

Ingrid Bugge er helt ny kunstner i Galleri Gl. Lejre (2014) og hendes værker blev vist første gang på Art Herning 2015.

Hun har tidligere udstillet på bl.a. KunstCenter Silkeborg Bad, Det Nationale Fotomuseum på Den Sorte Diamant og Det Kongelige Teaters Gammel Scene.

Udsmykninger

Ingrid Bugge har lavet udsmykninger for Silkeborg Business College, Det Kongelige Teater, Københavns Universitet og Grundtvigs Kirken.