Galleri Gl. Lejre

Tine Kragh (1964) produktion består af meget enkle, poetiske og sanselige billeder, der opfordrer beskueren til at fordybe sig i de mange lag af maling, papir, lak, sand og andre materialer. Tine Kraghs kunst er ærlig i sin enkelhed, men samtidig kan beskueren i billedets overflade ane, den tid og de processer der er lagt i maleriet. Hermed bliver billedet ikke til ren æstetik, men får i stedet en tidslig dimension.

Naturens skrøbelige forgængelig er repræsenteret i blomstermotivet. Denne tematik spejles i de mange lag af forskellige naturmaterialer Tine Kragh benytter.

Uden titel, 110x130 cm,
Uden titel, 70x80 cm.
Uden titel, 35x40 cm, i sølvramme
Uden titel, 50x60 cm.
Uden titel, 35x40 cm.

Mere om tine kragh

”Overfor Tine Kraghs malerier står man som beskuer tilbage med en følelse af at have oplevet den ordløse verden, man alt efter temperament kan kalde det åndelige, det religiøse eller det sublime.” - Tom Jørgensen, redaktør Kunstavisen

Uddannelse

Autodidakt kunstner. Tine Kragh har fulgt forskellige kurser på Glyptotekets Tegneskole og Kunsthøjskolen på Holbæk Slot Ladegård.

Kunstneren udtaler selv om sine værker:

"I mine billeder skaber jeg rum man kan opholde sig i, et fredeligt og forhåbentligt smukt rum - hvor der ikke er en færdig fortalt historie. Her kan man gå ned i sit eget dyb, stå stille, være sig selv og måske få et glimt af klarhed."

Udstillinger

Har udstillet i Galleri Gl.Lejre siden 2001. Tine Kragh har tidligere udstillet på Charlottenborgs Forårsudstilling, Bibliotekssalen i Rundetårn, Udstillingsstedet Carls Bastion samt adskillige gallerier i Danmark, Frankrig og Italien

Udsmykninger

Facade på Café Aladdin, Tivoli, København. Udsmykningen bestod af håndlavede, specialfremstillede kakler, og blev gennemført i samarbejde med arkitekterne Søren Robert Lund og Christina Capetillo.