Galleri Gl. Lejre

Inka Sigel (1967) bevæger sig i et særligt billedlandskab, hvor naturens poesi og det abstrakte flyder sammen i mere eller mindre opløste former. Inka Sigels malerier befinder sig et sted mellem abstraktion og genkendelighed, uden ord og konkret betydning – nærmere båret af en stemning.

Maleprocesserne er eksperimenterende, hvor materialer af forskellig karakter får lov til at danne uventede sammenstød – ved en sammensætning af malede flader og små strejf af broderi skabes nye imaginære rum.

Hun har bl.a. udsmykket foyeren i Den Kongelige Danske Ambassade i Berlin.

Berørt / Berührt, 105x140, 2022
Glimt af et øjeblik, 85x110, 2022
Skovens melodi / Melodie des Waldes, 105-140, 2022
Skovens melodi, 40x40, 2022
Lautlos, 105x130 cm.
Blau, 105x105 cm (SOLGT)
Surrender/Hingebung, 102x143
Lautlos, 74x143 cm.
Distant notes / Ferne Notizen, 105x130 cm. SOLGT
Udstilling: Forest Night and Flying Blue, 2017
Udstilling: Forest Night and Flying Blue, 2017
Forest Song / Lied des Waldes, 150x190 cm (SOLGT)

Mere om inka sigel

”Inka Sigels værker rummer en udtalt fin følsomhed, som lader blomstrende cirkler som var det Monet-agtige åkander, svømme i det universelle hav mellem himmel og jord. De nye værker klinger med en virtuositet og styrkefyldt lethed, og drager os med i til livshavets helt fortryllende undersøiske verden befolket af poetiske væsener, der lever livet på en dualisme af svævende lethed og tyngde.” - Journalist og kunstanmelder Vibeke Kruse, 2007

I Inka Sigels kunstneriske univers kan det undertiden virke, som om tiden står stille. I nogle værker er det, som om vi befinder os under vandet, hvor glitrende lys trænger langsomt ned gennem vandplanter og andre svævende vækster. Tiden bølger frem og tilbage, som i en langsom og inciterende rytme. I andre værker er det plantestængler og blomster der danser over billedfladen og ofte ledsages det pastose maleri af stringente syninger som et stramt modspil. Alligevel er hendes univers abstrakt og kan forstås som et helt særligt opbygget billedsprog, hvor farver, former og linier lever deres eget liv.

Uddannelse

Inka Sigel er født i Tyskland i 1967, men har været bosat i Danmark siden 1989. Hun har gået på Grafisk skole og Arkitektskolen i Aarhus.

Medlem af Billedkunstnernes Forbund og kunstnersammenslutningen Grænselandsudstillingen.

Udstillinger

Inka Sigel debuterede på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1994 og har en lang udstillingsliste bag sig.
Medlem af BKF (Billedkunstnernes Forbund) og Kunstnersammenslutningen Grænselandsudstillingen.

Hun har udstillet i Galleri Gl. Lejre siden 2005.

Repræsenteret på

Kunstmuseet Salo Artmuseum, Finland - Mark Rothko Art Centre, Letland - A. P. Møller Gymnasiet i Slesvig - SSF (Sydslegsvigsk Forening i Flensborg).
Den Danske Bank, Århus Kommune, Århus Stiftstidende, Skejby Sygehus, Århus Amtssygehus, Vejle Sygehus.

Udsmykninger

Hun har lavet en del udsmykninger; bl.a. Den Kongelige Danske Ambassade i Berlin, Flyvestation Karup, som også omfatter en større glasudsmykning lavet i samarbejde med Glasmesteren Peer Hebsgaard, BEIERHOLM i Aarhus og Amaliehaven i Augustenborg.