Galleri Gl. Lejre

Heidi P (1969) er maler, og i mødet med hendes farvemættede og yderst fantasifulde værker føres man ind i en forunderlig og for længst glemt eller hengemt verden. Motiverne udtrykker en realisme og en længsel, som udfordrer vores forestilling om, hvad virkeligheden er. Samtidig har værkerne en kvalitet i kraft af deres kompleksitet, så man aldrig rigtig bliver færdig med dem, på samme måde som vores opfattelse af livet som en proces og med døden som symbol på en afslutning af perioder i livet, der skaber den nødvendige muld for en genfødsel.

Og netop når vi må forlade vores vante logig og acceptere overraskelsen og det anderledes som virkelighed, etablerer Heidi P`s værker også en dynamik, som har en stærk sensuel karakter, fordi det er et univers, vi er i med vores krop og sanser. Omdrejningspunktet er den forgængelige natur med dens cyklusser, som også ses som et spejl på menneskets cyklus igennem et liv. 

Heidi P beskæftiger sig med modsætninger som liv og død, lys og mørke, dag og nat, med transformation og med tingenes sammenhæng; alt har en modsætning, alt har en sammenhæng. I hendes værker kommer underskoven til live i en mikro eksplosion af fantasi, frygt, drømme, liv og død. Heidi P har formået at skabe sit eget kunstneriske udtryk; genkendeligt og dog helt nyt for øjet og sindet.

”Jeg beskæftiger mig med modsætninger som liv og død, lys og mørke, dag og nat, med transformation og med tingenes sammenhæng; alt har en modsætning, alt har en sammenhæng.” - Heidi P

I Thought I saw a Dragon (solgt)
Things I have forgotten, 100 x 100 cm (solgt)
Spellbound by Unknown Flowers, 92 x 92 cm, 2018
Elsewhere in the Garden, 70 x 80 cm, akryl, post tusch og oilbar
Clarity of a Magic Moment #2, 30 x 30 cm, akryl og posca tusch

Mere om heidi p

Flere kunstkritiere har udtalt sig om Heidi P's værker:

"Heidi P kan noget mange andre ikke kan, nemlig skabe et overskud af underfundighed og drilagtighed. Man kan være nervøs for at vende ryggen til hendes billeder, for måske hopper de op og bider beskueren bagi. Men der er også en alvor til stede. Livet har sine skyggesider, og det kommer ofte listende. Livet er både poetisk og grumt. Se nøje efter – i billederne."
- Ole Lindboe, Magasinet Kunst

"I Heidi P’s magisk syrede univers forenes alle livets modsætninger og både modbydelige og mere morsomme fænomener optræder i lykkelig forening. Her eksisterer skræk, glæde, humor og alvor side om side, og med en åbenlys foragt overfor kedsommelige normsæt og hverdagsagtige forudsigeligheder lader kunstneren alle væsener – dyr og mennesker, og dem uden for kategori, leve i balstyrisk harmoni langt ude i skoven, langt fra verden som vi kender den. Men det er alligevel ikke helt fremmedartet. Det er mere som en parallelverden, vi kan spejle os i, et aftryk af os selv på en god dag, hvor selv de værste bekymringer og bange anelser synes betydningsløse."

- Amalie Frederiksen, Kunsthistoriker

Uddannelse

Århus kunstskole.

Udstillinger

Heidi P har udstillet i Galleri Gl. Lejre siden 2011 på gruppeudstillinger og til kunstmesser. Se og læs mere om udvalgte udstillinger herunder:

  • Gevækst - Friends VII, gruppeudstilling, 2021
  • 25 års jubilæumsudstilling, gruppeudstilling, 2013
  • Friends VI, gruppeudstilling, 2011

Er repræsenteret på

Mark Rothko Art Center Daugavpils, Letland, Bech-Bruun Advokatfirma, København.