Galleri Gl. Lejre

Peter Griffin (1947) er født i et kulminedistrikt i det nordlige England og bor nu i London. I mange år har Peter Griffins malerier reflekteret over ”hvad det betyder at være i live”, og beskæftiger sig derfor med forskellige aspekter af den menneskelige tilstand.

Han forsøger hele tiden at finde det abstrakte i det figurlige og det figurlige i det abstrakte. Dette giver værkerne en mystik og en følelse af det poetiske. I adskillige værker har han forsøgt at give ord, tanker og digte et billedligt udtryk. Han anses for at være en evigt eksperimenterende billedkunstner.

Han udstillede for første gang i Danmark i Galleri Gl. Lejre i 2012.

Emergence, 215x170 cm.
Requiem, 91,5x76 cm.
Vestal Virgin, 51x51 cm.
Island, 101,5x76 cm.
Blue Head, 50x40 cm.
Kasias Garden, 102x102 cm.
Udstilling, Seizing the Moment, 2014
Billies Blues, 183x153cm
Udstilling Mark Rothko Art Center, Daugavpils
You of that Time, 152x120 cm.
Remembering, 50x40 cm.
Study of Island, 41x41 cm.

Mere om Peter Griffin

Uddannelse

Efter eksamen i Fine Art, fik han en plads på masters class på kunstakademiet Royal College of Art i London fra 1974-77. Her blev han tildelt the Rome Scholarship i billedkunst, hvilket gjorde det muligt for ham at bo og arbejde i Rom i to år. Under disse studier var Peter så heldig at blive opfordret til at arbejde i den store surrealistiske maler Roberta Matta’s atelier. Det var gennem samarbejdet med Matta, at Griffin begyndte at forstå, at forestillingsevnens indre univers kunne gøres visuelt.

Udstillinger

Peter Griffin har haft mange udstillinger på museer og gallerier rundt i hele verden, og hans arbejde findes i flere store internationale og private samlinger. Gennem årene har han arbejdet sammen med digtere og forfattere – her i blandt den chilenske Nobel prismodtager Pablo Neruda, den spanske filosof Ortega y Gasset og romanforfatteren Ariel Dorfman. En udstilling af Peter Griffins værker blev brugt til at fejre 50-årsdagen for The European Commission of Human Rights i Europa-Parlamentet i Strassbourg, og samme år designede Griffin en kulisse til en koncert på The Royal Festival Hall i London, hvor blandt andre sangeren Peter Gabriel og skuespillerinde Emma Thompson optrådte.

Ud over seperatudstillnger i Galleri Gl. Lejre har Peter Griffin også være repræsenteret på Art Herning: