Galleri Gl. Lejre

Om UN + une

Uffe Stadil Christoffersen + Annette Hoff-Jessen
29. april - 5.juni 2017

UN + UNE - titlen stammer fra en film af den franske instruktør Claude Lelouch, som kunstnerne Uffe Stadil Christoffersen og Annette Hoff-Jessen har været optaget af i den sidste tid. Og det er netop filmenes gennemgående tema om det uforudsigelige skæbnemøde mellem to modsætninger, der har inspireret værkerne på udstillingen:

”Det gik op for os, at umiddelbart uforenelige forskelligheder til sidst kan vise sig ikke at være så komplementære som først antaget – og det gælder i mange af livets forhold, også i vores eget. Vores forskellige personligheder, vores forskellige maleriske universer, to verdener, som umiddelbart ikke har noget tilfældes, men som alligevel har hængt unægteligt sammen så længe.” – Uffe Stadil Christoffersen

Han og hun. Inde og ude. Tiger og menneske.

Fernisering lørdag d. 29. april kl. 14-17 - kunstnerne er til stede

Modsætninger mødes og skaber nye indtryk på denne udstilling i Galleri Gl. Lejre. To komplementære størrelser – to sider af samme sag, der alligevel aldrig kan fastholdes helt samtidig.

Om kunstnerne

Uffe Stadil Christoffersens signatur er den majestætiske farvestrålende tiger, der næsten hypnotiserer sin beskuer med sit fastholdende blik. Farverne er hans maleriers vigtigste udtryksmiddel, hvor stemningen og udtrykket skabes. Sindets vildskab og temperament udtrykt i tigerens forskelligfarvede øjne.

Se hans værker her

Annette Hoff-Jessens univers er det menneskelige ansigts mange masker, hvor et mylder af fabulerende fortællinger og myter udspringer. Hendes univers er det menneskelige ansigts mange masker, hvor et mylder af fabulerende fortællinger og myter udspringer. Følsomme billeder skabt af voldsomme penselstrøg med en næsten overvældende farveglæde og dynamik. Hovedværkerne på denne udstilling er tre store malerier af Odin, Freja og Kong Skjold, der er opsat på birkestammer udendørs på marken:

"Mytologien er så fuld af billeder, frodige og farverige, men den er ikke fortalt på en entydig og afsluttet måde - nærmere som stemninger, der viser frem imod livet i dag. At sammensmelte disse motiver med landskabet omkring et af Danmarks betydeligste kultsteder syntes oplagt." - Annette Hoff-Jessen

Se hendes værker her

Kort om begge

Uffe Christoffersen (1947) og Annette Hoff-Jessen (1949) er begge uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Kunstnerne er ægtefæller og har været bosiddende i Frankrig siden 1990. Der hver især er repræsenteret hos henholdsvis bl.a. Statens Kunstfond, Ny Carlsbergfondet, Randers Kunstmuseum og Trapholdt Kunstmuseum.