Galleri Gl. Lejre

Bent holstein

waiting for the tide...

Bent Holstein beskriver naturen gennem kunsten. Naturens skønhed - og samtidig den mærkelige fornemmelse af en trussel om noget uventet. Inspirationen til udstillingen WAITING FOR THE TIDE i Galleri Gl Lejre er fundet ved kunstnerens rejser til Florida Keys og Bahamas. 

Fernisering lørdag d. 2. november kl. 14-17 - kunstneren er til stede

På udstillingen i Galleri Gl. Lejre vises både kunstnerens helt nye malerier og papirarbejde. 

Inspiration fra fjerne kyster

Udgangspunktet for Bent Holsteins visuelle udtryk har i årevis været den landskabelige oplevelse fra fjerne kyster – hvor fascinerende syn har mødt kunstneren.

På udstillingen WAITING FOR THE TIDE kan du som beskuer næsten fornemme tidevandets spil ved Florida Keys, når vandet strømmer frem henover sandkornene, og himlens farver skifter dramatisk fra lys blå til mørkerød. Eller forestille dig morgentågen omslutte båden på en fisketur ved Bahamas kyst.

Landskabsmaler midt i klimaforandringerne

En dansk kunstkritiker har tidligere kaldt Bent Holstein for ’en moderne himmelmaler’. Men det er ikke bare skønheden i landskaberne, som optager Holstein. Under det første indtryk af de smukke malerier kryber en faretruende fornemmelse af de eksotiske naturområders udsathed ind.

Verdens klimaudfordringer med stigende vandstand i verdenshavene og mere ekstreme orkaner giver de paradisiske motiver en undertone af den barske realitet.

Om kunstneren

Bent Holstein (1942) er dansk maler og grafiker. En kunstner, der maler med alle sanser vidt åbne og i hans værker skifter lyset konstant, farverne changerer og naturen er i evig forandring. Han opererer med en æstetisk virkning, stræber efter ligevægt og samtidig ved han, hvordan den kan opnås. I Holsteins værker sættes elementer sammen, der trods alle forskelle kan 'tale sammen' i betydningen sige hinanden noget væsentligt, uden at de tager noget fra hinanden. 

Bent Holstein er autodidakt maler. Han udstillede for første gang som 22-årig, og i dag hænger hans værker på museer over hele verden – fra Statens Museum for Kunst til The City of Paris Collection og MoMA i New York. Holstein fotograferer og laver skitser på rejserne. Malerierne bliver først til, når han er tilbage i atelieret i København. 


Læs mere om kunstneren og se hans værker her