Galleri Gl. Lejre

Inara Petrusevich (1969) er en lettisk kunstner, der kom til Danmark lige efter Sovjetunionens sammenbrud. Som ung russisk-talende kunstner blev Inara Petrusevich for første gang i 1997 vist på en kunstudstilling i Danmark, efter at ejeren af Galleri Gl. Lejre havde set, at hun måske var en af de mest spændende kunstnere fra de baltiske lande. Hun har en eventyrlig streg og et udtryk som fænger os alle. Hendes billedsprog sprudler af liv, humor, vitalitet, og sanselighed. 

Inara Petrusevich, der er uddannet i Riga og London har tidligere modtaget Chagall-prisen og er blandt andet repræsenteret på det nye store Mark Rothko Art Center i Daugavpils.

Philosopher, 99x96 cm. SOLGT
Life Joys, 130x80 cm.
Juggler, 100x100
Art Picnic, stregtegning
Between Stars and Wind (akryl), 100x100
Aquarius (olie, akryl), 140x100
Collector of Stars (olie, akryl), 93x80. SOLGT
Fjord (olie), 90x70, SOLGT
Keramisk skål

Mere om Inara petrusevich

I dag er Inara en moden kunstner, hvis det ord kan bruges om den fabulerende, legende kvinde, hvis billeder er en stor fortælling fyldt med glæde. Alle hendes billeder afspejler det hun oplever, hvor hun leger med sine indtryk og gør hele verden til et eventyr. Hun er inspireret af sine lange ophold i Danmark, hvor der ifølge hendes billeder er musik i vejene, og hvor en vandhane med rindende vand kan blive til en jublende fornemmelse af blomster og fryd.

"Inara Petrusevichs kunst rammer os der, hvor vi har allermest brug for det: lige i hjertet." - Tom Jørgensen, kunstanmelder

Livet syder og bobler over af velvære i Inaras kunst. En kunst som tidligere rektor ved kunstakademiet i København Else Marie Bukdahl kalder ”futoristisk” med henvisning til, at billederne hele tiden peger fremad mod noget nyt og spændende.

Uddannelse

Uddannet på Kunstakademiet i Riga 87-90, kunstskolen i Daugavpils i 1986, Central Saint Martins College of Art & Design, London 2005.

“All the most fascinating events in my life became possible regarding to my beautiful parents, friends, and, of course, Dorte Philipsen. I am sure, that nothing could happen without their support and influence.” - Inara Petrusevich

Udstillinger

Efter hendes debut i 1987 har Inara siden haft flere separatudstillinger i Letland og i Galleri Gl. Lejre - første gang i 1997. Hendes værker er ligeledes vist på både Art Herning og Art Copenhagen. Her udover har hun deltaget i gruppeudstillinger i bl.a. Rusland, Italien, Tyskland, Frankrig, Sverige og Danmark.

Er repræsenteret på

Hendes værker er repræsenteret på bl.a. Vitebsk Museum i Hviderusland (Chagall-museet), Daugavpils City Museum og Mark Rothko Art Center, Daugavpils.

Udsmykninger

I samarbejde med Galleri Gl. Lejre har Inara lavet udsmykninger på Næstved Sygehus' fødegang og Tandlægeklinikken ved Birgitte Emborg i Roskilde. 

I Letland har hun bl.a. malet en større vægdekoration på The Trading School i Daugavpils og udsmykket Head Office Swedbank i Riga.