Galleri Gl. Lejre

Inara petrusevich

LETTERS FROM AFAR

d. 21. april - 3. juni 2018

'Letters From Afar' - soloudstilling med lettiske Inara Petrusevich. Værkerne på udstillingen vil primært være nye malerier malet under et ophold i Danmark, men enkelte akvareller og tegninger vil også blive vist. Ud over den indendørs udstilling i galleriet vil tre store værker blive vist udendørs i det åbne, kulturhistoriske landskab i Gl. Lejre.

Omdrejningspunktet for udstillingen vil være Danmark og Letlands fælles historie og udstillingen er en del af en større indsats for at sætte fokus på den aktuelle, konfliktfyldte situation i de baltiske lande. Med samarbejdet med den lettiske kunstner er det hensigten at vise nye vej, hvorpå kunsten kan bygge bro.

LETLAND - DANMARKS VENSKABSLAND

Danmark var det første land, som anerkendte Letlands selvstændighed i 1991. Med NATOs nuværende vurdering af Rusland som en stigende trussel mod verdensfreden, og udstationeringen af danske tropper i Baltikum, er det nu kun mere aktuelt at stå sammen. Med udstillingen og de tilknyttede arrangementer i Galleri Gl. Lejre er hensigten at nytænke måder, hvorpå vi kan skabe tættere bånd til Danmarks venskabslande.

 

Om kunstneren

Inara Petrusevich er uddannet på Kunstakademiet i Riga og Central Saint Martins College of Art & Design i London. Hun har modtaget Chagall-prisen og er bl.a. repræsenteret på Vitebsk Museum i Hviderusland og Mark Rothko Art Center i Daugavpils.

Læs mere om kunstneren og se hendes værker her